• madtip_10
  • madtip_11
  • madtip_12
  • madtip_13
  • madtip_14
  • madtip_15
  • madtip_16
  • madtip_17
  • madtip_18
  • madtip_19
  • madtip_20
  • madtip_1
  • madtip_2
  • madtip_3
  • madtip_4
  • madtip_5
  • madtip_6
  • madtip_7
  • madtip_8
  • madtip_9

Starter:  

1. Mix Surdej med vand til det er godt opløst.
2. Tilsæt mel og mix til der ikke er flere tørre klumper.
3. Lad den stå i 4 timer ved stuetemperatur overdækket.
 
Dejlen:
1. Tilsæt 200g af din starter i vandet og rør det ud. Tilsæt og mel mix til der ikke er flere tørre klumper.
2. Lad den hvile i 45 min. Tilsæt 20g salt og 50g vand og rør godt sammen.
3. Det næste step er at folde dejen henover sig selv. Alle 4 sider skal foldes hver gang. Dette gøres hvert 15 min. Når dejen er foldes 5 gange er den klar til køleskab. Lad dejen stå overdækket i 4 timer.
4. Kom lidt mel på bordet og læg dejen ud på bordet. Del massen i 2 dele og form 2 store kugler ved at dreje dem rund med hænger og en dejskraber. Det er vigtigt at luften ikke trykkes ud af brødet. Lad den hvile i 20 min overdækket.
5. Brødet skal nu folder ind over sig selv. Det er vigtigt at du får en samling på undersiden.
6. Læg forsigtigt brødet ned i en hævekurv, det er vigtigt at samlingen vender op.
7. Sæt dem i køleskabet i 12-24 timer.
8. Tag brødet ud ca 2 timer før det skal bages. Tænd ovn på 250°C og sæt din skøbejern gryde i ovnen.
9. Kom brødet ned i gryden og bag med låg på i 30 min. Efter de 30 min tages låget af og brødet bages 20 min til det er flot gyldent.
10. Brødet stilles på en bagerist og skal køle af i ca 1 time.
Velbekomme!

follow us facebook twitter google play